Sunday, July 15, 2012

Clatite cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

 Ingrediente:
 400 g faina
 sare
 6 oua
 500 ml lapte
 80 g unt pentru prajit.

umplutura:

500 g ciuperci
 2 cepe mijlocii
 50 g unt
 50 ml vin
 1 foaie dafin
 150 ml smintina
 50 g cascaval ras
 5 fire patrunjel verde tocat
 sare si piper dupa gust
 ulei.

 Mod de preparare:

 Aluatul se prepara ca la reteta de aluat clasic de clatite doar ca nu se mai pune zahar si se adauga mai multa sare si se lasa sa se odihneasca. Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugind apoi ciupercile taiate felii, 1/2 ligurita de sare,putin piper, foaia de dafin si vinul. Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie.


Daca este nevoie, se adauga cite putina apa, pina cind se fierb bine, cind vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute. Se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul si smantana si se amesteca bine. Clatitele se prajesc la fel ca in reteta de aluat clasic de clatite. Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le in patru, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.